Tina Fevre

Dyrekort
Blog

Så lukker vi alle sammen lige r…. omkring de forb…… dyrekort!

Time out, siger jeg bare!

Jeg skal være den første til at indrømme at jeg har liket flere af de FB-opslag, der har været på det seneste omkring dyrekortene, og som har udstillet forældre som forældre til curlingbørn, og det endda så sent som her for et par timer siden. Men så slog det mig,  hvem er jeg egentlig til at bedømme det? Hvilken ret har jeg til at fordømme de forældre, som har gang i dyrekortsbytning på nettet? Hvad ved jeg egentlig om dem?

– Det kunne jo være, at det hele startede med den enlige mor/far, som ingen penge har, og hvis højeste ønske er at kunne give sit barn noget så ganske simpelt, som ikke mange har, og som ikke koster ret meget, men som åbenbart betyder noget helt specielt meget at have,

– Det kunne jo også være det kræftramte barns sidste ønske, som får forældrene til desperat at udstille sig selv som dyrekort-hunters

– Det kunne jo også være nogle forældres forsøg på at give den lille dreng, som bliver konstant mobbet i skolen, noget helt specielt, som gør, at han føler sig helt speciel ved endelig at have noget, alle de andre gerne vil have

Og jo, der er da garanteret nogle forældre til curlingbørn derude, som har gang i det samme, men jeg ved det jo ikke,  og hvad hvis de har, hvad kommer det i bund og grund mig ved?

Hvorfor har vi SÅ travlt med at give vores mening til kende uden overhovedet at kende baggrunden for, hvorfor den enkelte person gør dit eller dat. Har det noget med vores egen trang til at udstille sig selv som værende bedrevidende end alle andre? Eller et forsøg på at kompensere for egne mangler? Bunder det i navlebeskuenhed, og en manglende evne til at forsøge at sætte sig ind i andres situation, og at der måske ligger andet bag bytningen, end det øjet umiddelbart kan se?

Og hvis det er fordi, man ikke gider at læse om dyrekort, så kan man da bare lade være, mig selv inclusive??

Jeg ved det ikke, og jeg skal heller ikke sætte mig til dommer for, at man har en holdning, for det er enhver mands ret, men jeg ved så meget:

Jeg tager mine likes tilbage!

P.s: Jeg siger ikke, at vi alle skal sætte os i en rundkreds og synge en lille sang, men hvis vi nu alle forsøgte at tænke tanken, at det kunne være, at der var en svag person bag, som ikke havde behov for at blive udstillet som et dårligt menneske i den situation som vedkommende var i, så ville verden måske blive et bedre sted at leve i……. medmenneskelighed og omsorgsfuldhed hedder det vist…..Naivt???? Tja……måske handler dette indlæg slet ikke om dyrekort, men om at vi måske burde udforske os selv istedet for verdenshavene….

Og P.Ps til dig, der tager penge for dine dyrekort: Det synes jeg faktisk er ok, er overbevist om, at det har du DIN grund til 🙂

Og ved nærmere eftertanke, så var det måske alligevel en god ide med den rundkreds… det kunne være, at vi kunne lære at acceptere hinandens forskelligheder….

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Blue Captcha Image
Refresh

*