Tina Fevre

Blog

Fucking Fifty!!……

Ja så skete det: jeg blev 50!!! Virkelig et tal, jeg ikke har set synderlig meget frem til. Det har jeg for den sags skyld heller ikke til alle de andre runde fødselsdage: 20, 30, 40 – tror kun, at det er min 10-års fødselsdag jeg ikke havde så meget imod, jeg kan i alle tilfælde ikke huske noget omkring det.  Ja og så er der ALLE de andre mellemliggende fødselsdage… nu temmelig mange jo, og ingen af dem nogen, der har givet mig ret meget bortset fra ekstremt dårligt humør.

Det starter som regel allerede et par dage efter, jeg har fyldt år – altså opvarmningen til den næste fødselsdag. Det giver mig næsten et helt år at vænne mig til tanken, at om knap et år bliver jeg +1. Det er ikke noget, jeg tænker bevidst over, men jo tættere jeg kommer på fødselsdagen, des mere har jeg allerede fyldt år, altså i mit hovede er jeg det år ældre. Man skulle så synes, at det vil være knap så slemt, når dagen så endelig oprinder, men glem det: det er slemt! Den sidste måned op til min fødselsdag, er jeg som regel altid i ekstremt dårligt humør, og det eskalerer bare helt vildt, for så dagen forinden at fordampe lige så stille og roligt: jeg kan jo ikke gøre noget ved det, og alternativet er jo ret beset meget værre…. og så forsøger jeg ellers at nyde min fødselsdag, ja forsøger….

Og til de her runde fødselsdagen er det hele 10 gange værre: jøsses 50 år!!!! Mere end halvvejs!!!!

Jeg havde en teori om, at jeg til idag ville skrive et indlæg om alle de ting, jeg har opnået i mit liv…… men da jeg efter 14 dages virkelig intens hukommelsessøgen “kun” kunne komme i tanke om frembringelsen af den aller bedste søn i hele verden med det største og dejligste hjerte, så måtte jeg opgive den tanke. Det indlæg ville ligesom blive lidt for kort.

Istedet har jeg i sandhedens tjeneste besluttet mig for at informere offentligheden omkring det at blive ældre set fra en 50-årigs perspektiv, som med mit tidligere indlæg omkring fødsler, synes jeg, I har ret til at få det vide…. så her kommer det:

 • Rynkecremerne virker altså ikke, drop det!
 • Der kommer hår alle mulige steder, hvor de ikke skal – og der hvor de skal være, forsvinder de! Havde på et tidspunkt en samtale med en yndlingssvigermor, hvor vi kom ind på emnet hår i ansigtet, og jeg kunne jo kun nikke beklagende og forstående til hendes problem med uønsket hårvækst, og at ja det kendte jeg jo så heldigvis ikke noget til…. troede jeg… det var da lige indtil jeg kom hjem,  og jeg undersøgte hårvæksten lidt nærmere. Hvad opdagede jeg dér? Et 15 cm langt hårstrå midt på den ene kind! Så er det bare, at jeg tænker 15 cm… det har taget rundt regnet 15 mdr at nå den længde: 15 mdr, hvor en eller anden venlig sjæl kunne have gjort mig opmærksom på, at jeg havde et hår, der mildest talt var placeret helt forkert – tak “venner”, siger jeg bare! Det var så desværre ikke det eneste hår, jeg fandt placeret forkert – der var godt gang i hårvæksten over munden også og hårene på nederkinderne. Tænk sig, at man kan se sig selv så mange gange i spejlet, og så alligevel ikke se noget så væsentligt! Det svarer lidt til at rende rundt med en halv bussemand stikkende ud af næsen i 15 mdr… pinligt… så har indført en ny rutine: mindst én gang om ugen skal jeg have mine briller på, når jeg kigger mig selv i spejlet, så skulle der være en chance for at få det hele med.
 • Det er nu, du fortryder det arbejde, du havde, med at trykke den kæmpebums ud, du havde på hagen, da du var 14… det krater, som den efterlod dengang er bare blevet dybere og dybere for hvert år der er gået – gad vide, hvor dybt det egentlig kan blive? Og selvfølgelig sad den bums midt i dine Gøg-og-Gokke-furer (= de furer, der går fra næsen ned forbi munden, og nu helt ned til den første af hagerne) , så den giver dig et mildest talt uheldigt udtryk…
 • Det er ikke kun alle de andre, der bliver syge: du bliver det med høj sandsynlighed også – sørg for at være dækket ind, og sæt dig ikke dyrere end en resurseforløbsydelse på ca. 10.500 kr/md før skat kan bære….
 • Begrebet appelsinhud begynder at få en helt ny mening: du behøver ikke tænke over, hvordan du ellers sidder eller går af angst for at  huden bliver trykket sammen, så man kan se din appelsinhud: det er der bare – überalles og også hvor man ikke troede, det var muligt, og uanset hvilken vinkel man ellers betragter dig fra! Så du kan enten bare nyde din nyvundne bevægelsesfrihed, eller også tage rumdragt på!
 • Jeg har altid syntes, at det var lidt patetisk, når ældre kvinder gemte deres mormor-arme, bryst og hals bag langærmede trøjer med rullekrave… come on, det er da okay at vise det frem, I har jo alderen til det! Det synes jeg så bare ikke længere, jeg synes faktisk, det er helt okay at gemme det væk.
 • Kalkunhals og hængehager… ja hvad skal jeg sige, andet end, at det er saftsuseme svært at dække hagerne….Og hængende øjenlåg? Ja med mindre du vil gå med klap for begge øjne, og dermed ikke kan se en skid, hvilket er svært nok i forvejen, så drop den ide, og lev med dem.
 • Krøllerne fra håret forsvinder over i ansigtet, som så til gengæld bliver mere og mere krøllet..og det er ikke på den gode måde, og uanset hvilke grimasser du gør dig, kan de altså ikke rettes ud!
 • Det drog sydpå… behøver jeg at sige mere?
 • Har du hørt om push-up bh, push-up trusser, push-up strømpebukser, maveopstramningsbælte? Det er ikke for sjov, at det er opfundet – brug det! Og jeg står helt klart først i køen, når  push-up/opstramningsdimsen til ansigtet er opfundet!
 • Du kan ikke tåle ret meget alkohol længere, så vær uhyggelig varsom: det får dig til at tro, at du ser meget bedre ud, er væsentlig klogere og mere vittig end virkeligheden er, så beklager men det er en total illusion, og du risikerer bare med din høje alder at få et hjertetilfælde, når du kigger dig selv i spejlet næste morgen. Gør dig i det mindste den tjeneste at have briller på, når du drikker, og husk så samtidig på, hvordan din mor og far håndterede alkohol (hvis du kan huske så langt tilbage): du er ikke et splitsekund mindre pinlig.
 • Der er efterhånden flere dårlige dage end gode, når du ser dig selv i spejlet, hvilket gør det enormt svært, at takke ja til en invitation. Du kan ikke på forhånd vide, hvordan “situationen” er på dagen, og hvor mange timer og ekstra behandlinger du har brug for, for at gøre dig klar. Gør dig selv den tjeneste ikke at tage imod brunch invitationer – det er simpelthen for tidligt, med mindre du vil stå op kl. 3, for at være sikker på, at kunne nå det. Og aldrig, aldrig, aldrig tag imod 2 invitationer på én dag…du har brug for langt mere end 10 min. i pit, og der skal jo også være plads til eftermiddagssøvnen!
 • Kender du det, med at stikke mascaraen i øjet fordi du lige checker noget andet? Det sker nu dagligt, ikke fordi du ikke holder fokus, men simpelthen fordi synet svigter, og øjenvipperne bliver kortere, og der er færre af dem. Og når man så lægger dit “nye” sæt hængende øjenlåg til, så er det lidt sådan, at man ved, hvor vipperne sidder placeret, man kan bare ikke altid ramme dem!
 • Make-up giver i det hele taget helt nye udfordringer. Det er uhyggeligt svært at finde en foundation, der er så dækkende at dine gammelmandspletter forsvinder og så samtidig så tynd, at den ikke lægger i furerene. Det er lidt af en modstridende udfordring. Måske er det derfor, at man indimellem godt kan overbevise sig selv om, at man da faktisk ser helt okay ud uden make-up… indtil man møder en bekendt på gaden, som overdrevent bekymret spørger ind til ens helbred….
 • Du gør efterhånden flittig brug af de forskellige billedredigeringsprogrammer, der findes, især til de billeder, hvor du selv er med på.  Især soft-tone mulighederne, sløringsknappen og switchet fra farvefoto til sort-hvid kan få enhver 50-årig up på beatet igen, hvilket der også er gjort helt overdrevet brug af til coverbilledet på dette indlæg. Jeg skal også lige sige, at jeg ser altså ikke sådan ud rigtig, og dem der kender mig, vil formentlig ikke kunne se, at det vitterlig er mig.
 • De tidligere så forhadte fregner er forsvundet med årerne… for så bare at blive erstattet af de føromtalte gammelmandspletter, giv mig mine fregner tilbage, siger jeg bare!
 • Du har efterhånden lært at acceptere din højde, selvom du seriøst arbejdede i benforlængelse, da du var ung
 • Med de efterhånden skyhøje tandlægeregninger, begynder du at kunne se fordelene i et gebis.
 • Ældes med ynde? Glem det! Det er kun forbeholdt de rige, og de har garanteret en direkte hotline til plastikkirurgen og går rundt med intravenøst restylanedrop dagen lang.
 • Jeg er ikke kommet i overgangsalderen endnu, så kan desværre ikke kommentere på den del. Men gid jeg var, det kunne måske forklare/forsvare nogen af mine handlinger 😉
 • Og hvad angår mændende kan jeg jo selvfølgelig heller ikke komme med nogen dybere indsigt, andet end at de stadig kun tænker på én ting, og at jeg begynder at forstå de gamle mænd, som kigger efter unge piger…. til jer, vil jeg bare sige: husk, det er hjertet der tæller 🙂
 • Og apropos mænd, så kan du ligeså godt droppe tanken om sugardaddies… det er en helt anden målgruppe, det koncept går på!

Til slut vil jeg bare sige, at det er med alderen, som med alt muligt andet her i livet: man forstår det først, når man har prøvet det, og hold da k… hvor forstår jeg egentlig ret meget efterhånden! 😉

Opdatering kl. 10:21: jeg glemte faktisk det aller aller vigtigste: hjernen følger overhovedet ikke med kroppens aldring, hvilket er kommet som et chok for mig. Det er som om den stoppede i 20-års alderen, og tankegangen er ikke ældre end en slut-teenagers… jeg skal i alle tilfælde gang på gang gøre mig selv opmærksom på, at folk altså ikke ser en 20-årig foran sig men én på 50…..

Tænk sig dagligt at vågne med en 20-årigs mindset og så se nedad den krop, der kommer ud af badet… har det der virkelig noget med mig at gøre???? Det er lidt uhyggeligt, og jeg vænner mig aldrig til det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Blue Captcha Image
Refresh

*